پرچم نشان ملی
اِتیوپی با نام رسمی جمهوری دموکراتیک فدرال اتیوپی، کشوری محصور در خشکی است در شاخ آفریقا قرار گرفتهاست. این کشور با ۸۲/۵ میلیون نفر جمعیت دومین کشور پرجمعیت و با ۱/۱۰۰ هزار کیلومتر مربع دهمین کشور بزرگ آفریقا است. پایتخت آن آدیس آبابا است. اتیوپی از شمال با اریتره، از غرب با سودان از شرق و جنوب شرقی با سومالی، جیبوتی در شرق و کنیا در جنوب همسایهاست.
اتیوپی از قدیمترین کشورهای مستقل آفریقا و یکی از کهن ترین کشورهای جهان است. این کشورپس از ارمنستان دومین کشوری بود که مسیحیت را دین رسمی خود اعلام کرد.
در سده یکم پس از میلاد، پادشاهی آکسوم توانست منطقه را یکپارچه کند و این پادشاهی به عنوان نیای اتیوپی سدههای میانه و اتیوپی امروزی شناخته میشود. مانی، دینآور ایرانی، آکسوم را همراه با ایران، رم و چین به عنوان یکی از چهار قدرت بزرگ زمان خود برشمردهاست.
در حدود سال ۱۹۳۶. م ایتالیا اتیوپی را اشغال کرد تا در سال ۱۹۴۱. م ایتالیا پس از شکست در جنگ جهانی دوم اتیوپی و سایر کشورهای آفریقای شرقی را تخلیه کرد.
سری کامل سکه های اِتیوپی
موضوعات مرتبط: سکه های خارجیخرید و فروش
برچسبها: سکهاِتیوپیآفریقاسکه خارجی
داس و چکش (☭) یکی از نمادهای کمونیستی است و کاربرد آن از سوی فرد یا یک گروه نشانگر گرایش آن فرد یا گروه به مرام کمونیسم است.
این نماد داسی را نشان میدهد که بر روی یک چکش قرار گرفتهاست. در این نماد، داس نشانه کشاورزان و چکش نشانه طبقه کارگران صنعتی است و کنار هم نهادن این دو ابزار نشانهای از یکپارچگی کارگران صنایع و کشاورزان است. این نماد در زمان انقلاب بلشویک ابداع شد و استفاده از آن در پرچم اتحاد جماهیر شوروی به آشنایی جهانیان با آن انجامید. دیگر پرچمها و نشانها نیز از نماد داس و چکش استفاده کردهاند.
نماد داس و چکش در آغاز به شکل خیش و چکش بود اما بعدا از سال ۱۹۱۷-۱۹۱۸ صورت داس و چکش به خود گرفت و از سال ۱۹۲۲ رسمیت یافت. پیش از ۱۹۲۲ ارتش سرخ و گارد سرخ بر روی نشانها و کلاه و اونیفورمهای خود از نماد خیش و چکش استفاده میکردند.
نماد داس و چکش در یونیکد U+۲۶۲D به شکل (☭) است.
مدال زیبای اتحاد جماهیر شوروی
با تصویر داس و چکش
با روکش نقره به وزن حدود 25 گرم
کیفیت سکه تصویر زیر
فروخته شد
"Veteran of Labour" Medal * USSR Labor Medal Award
توضیحات: اتحاد جماهیر شوروی کار جانباز مدال جایزه.
"جانباز کار از اتحاد جماهیر شوروی - برای کار طولانی و افتخار است."
موضوعات مرتبط: خرید و فروشمدال ها
برچسبها: مدالشورویسکه خارجی
1-دلار زيمبابوه
در سال 2008 تورم در كشور زيمبابوه به رقم نجومي 100,000 درصد رسيد. چنين تورم حيرت انگيزي دولت این کشور را مجبور به معرفی جدید اسكناس 10،000،000 دلاري كرد.
به گزارش نيويورك تايمز یک بسته کاغذ توالت در زیمبابوه هزینه اي در حدود صد و پنجاه هزار دلار زيمبابوه اي دارد. که حدود 69 سنت آمریکایی است! با اين تفاسير اسكناس هاي 500 دلاري اين كشور از يك برگ كاغذ توالت هم بي ارزش تر است !!
2- دنگ ويتنام
واحد پول ويتنام "دنگ" است كه هر 500,000$ دنگ كه بزرگترين اسكناس چاپ شده اين كشور هست ارزشي برابر 31.37 دلار آمريكا را دارد. با شروع دهه1980 و تحريم هاي ايالات متحده و كاهش شديد صادرات ويتنام و انباشته شدن كالاهاي صادراتي در داخل كشور؛ ويتنام براي مقابله با تورم فزاينده دست به چاپ اسكناس و تزريق پول به بازار داخلي شد كه البته اين اقدام نتيجه اي جز بي اعتباري شديد پولي در اين كشور نداشت .
3- روپيه اندونزي
هر صد هزار روپيه ي اندونزي ارزشي در حدود 11.05 دلار آمريكا دارد . بحران اقتصادي آسياي شرقي در سال 1997 باعث سقوط 80 درصدي روپيه اندونزي شد. همچنين انقلاب گل سرخ و برچيده شدن دولت در چند سال اخير در سقوط ارزش واحد پولي اين كشور بي تاثير نبود.
4-ريال ايران
بزرگترين اسكناس چاپي ايران ؛ 50,000 رياليست كه ارزش آن برابر با 5.35 دلار آمريكاست. بعد از انقلاب اسلامي سال 1979 در ايران نرخ تورم به رقمي در حدود 15% رسيد. با شروع جنگ با عراق و اجبار دولت به تزريق اسكناس براي تامين مخارج بالاي جنگ روند افزايش تورم خصوصا در سالهاي اوليه ي پس از جنگ به شدت افزايش داشت و تا رقمي حدود 50 درصد هم رسيد . از ديگر عوامل سقوط ارزش ريال؛ تحريم هاي سياسي اقتصادي موجود جهاني بر روي اين كشور است .
5- ساموئه و پرنسيپه
كشوري واقع در افریقا و خليج گينه است . این کشور از دو جزیره به نام : سائوتوم و پرنسیپه تشکیل شده است. ارز اين كشور تحت عنوان "dobra" ميباشد كه هر 50,000 دوبرا ارزشي در حدود 3.47$ داراست . دليل بي ارزشي پول در اين كشور ناپايدار بودن حكو.مت و از طرفي بي ثباتي در قيمت تنها محصول صادراتي اين كشور يعني كاكائو ميباشد.
6- فرانك گينه
هر 10,000 فرانك كشور آفريقايي گينه برابر 2.33 دلار آمريكاست. گينه از غني ترين معادن آلومينيم،آهن، طلا، الماس و اورانيوم برخودار است ولي به دليل فساد شديد در نظام اقتصادي و بانكي اين كشور؛ روز به روز از ارزش فرانك اين كشور كاسته ميشود. به طوريكه اكثر معاملات در اين كشور با واحد پول كشورهاي همسايه مانند سنگال استفاده ميشود .
موضوعات مرتبط: دانستنی هااقتصاد
ارزش جهانی پول ایران از 300سال پیش تا امروز
منابع تاریخی نشان مي دهند ارزش برابري پول ملي ايران با پولهاي معتبر جهاني در مقاطع تاریخی مختلف به اين شرح بوده است :
در زمان شاه طهماسب صفوي، يعني در سده شانزدهم ميلادي، واحد پول ايران «شاهي» بود و هر ۲۰۰ شاهي برابر با يک «تومان». طبق مندرجات سفرنامه جنکينسون، در آن زمان هر شاهي با يک شيلينگ انگليس برابر بود. هر پوند استرلينگ برابر با ۲۰ شيلينگ است. بنابراين، يک تومان ايران برابر بود با ۱۰ پوند انگليس. يعني، ارزش پول ايران ده برابر پول انگليس بود.
در سده هيجدهم ميلادي، ارزش تومان ايران بهتدريج کاهش يافت و ارزش پوند انگليس افزايش. در نيمه اوّل سده نوزدهم ميلادي، يعني در دوران سلطنت فتحعليشاه و محمد شاه قاجار، دو پوند استرلينگ برابر با يک تومان ايران شد. در اين زمان يک پوند برابر بود با ۲۵ فرانک فرانسه و ۱۰ روپيه هند. يعني، يک تومان ايران برابر بود با ۵/ ۱۲ فرانک فرانسه. در همين زمان، يک تومان ايران با دو دلار و پنجاه سنت آمريکا برابر بود.
پس از قحطي بزرگ ۱۲۸۸ ق. ارزش پول ايران سير نزولي را آغاز کرد؛ با قتل ناصرالدينشاه (۱۸۹۳) اين کاهش ادامه يافت و با انقلاب مشروطه (۱۹۰۵-۱۹۰۷) شدت گرفت. اندکي قبل از قتل ناصرالدينشاه، در سال ۱۸۹۱ يک پوند استرلينگ برابر با ۵/ ۳۲ قران بود که، اندکي پس از قتل ناصرالدينشاه، در سال ۱۸۹۴ به ۵/ ۴۸ قران رسيد. ده قران برابر با يک تومان بود. يعني در اواخر سلطنت ناصرالدينشاه ارزش پوند بريتانيا ۲۵/ ۳ برابر تومان ايران و پس از قتل او، در زمان سلطنت مظفرالدينشاه، حدود ۸۵/ ۴ برابر تومان ايران شد. پس از انقلاب مشروطه يک پوند برابر با ۶۰ قران بود يعني ارزش پوند انگليس شش برابر تومان ايران شد. در اواخر سده نوزدهم و اوائل سده بيستم ميلادي، تا جنگ اوّل جهاني، يک پوند انگليس تقريباً برابر با ۵ دلار آمريکا بود. بنابراين، در دوران مظفرالدينشاه ارزش دلار آمريکا و تومان ايران تقريباً يکسان بود.
در زمان سقوط رضا خان و ورود ارتشهاي متفقين به ايران (۱۳۲۰ ش.) دلار آمريکا تقريباً يك و نيم تومان ايران بود؛ يعني با ۱۵ ريال ميشد يک دلار خريداري کرد. در سال ۱۳۳۲، يعني در اواخر دولت دکتر مصدق و زمان کودتاي ۲۸ مرداد، يک دلار آمريکا معادل ۹۰ ريال ايران (۹ تومان) و يک پوند استرلينگ برابر با ۲۳ تومان بود. در پايان سلطنت محمدرضا پهلوي و در دوره اي كه صادرات نفت خام در قله تارخي قرار داشت، يک دلار آمريکا تقريباً ۷ تومان ايران و يک پوند انگليس تقريباً ده تومان ايران ارزش داشت. در اين زمان ارزش يک روبل شوروي حدود ده تومان ايران يعني تقريباً برابر با پوند استرلينگ بود. يک فرانک فرانسه ۱۶ ريال و يک مارک آلمان غربي ۳۲ ريال ارزش داشت.
امروزه پوند استرلينگ به نرخ رسمي دولتي حدود ۱۹۵۰ برابر تومان ايران و دلار آمريکا حدود ۱۲۲۶ برابر تومان ايران است در حالی که نرخ دلار در بازار آزاد ۱۸۵۰ تومان و قیمت پوند ۳۰۰۰ تومان می باشد . بجز دوره هايي كه ايران شاهد جنگ و تجاوز نظامي بوده، سريع ترين سقوط ارزش پول ملي ايران در خرداد۱۳۷۴ (زمان رياست عادلي بر بانك مركزي) و دي ۱۳۹۰ (زمان رياست بهمني بر بانك مركزي) اتفاق افتاده است. بانك مركزي طبق قانون، وظيفه حفظ ارزش پول ملي را به عهده دارد.
موضوعات مرتبط: اقتصاد
اردن
پرچم نشان ملی
نام رسمی این کشور اُردُن هاشمی (به عربی: اَلمَمْلَکَة اَلأُرْدُنِیَّة اَلهَاشِمِیَّة) است و نام بینالمللی آن اردن است. پایتخت اردن شهر اَمّان است.
اردن یک کشور پادشاهی است که در کرانه خاوری رود اردن واقع شدهاست. جمعیت این کشور ۶.۵ میلیون نفر است و ۹۸ درصد مردم آن عرب هستند.
نوع حکومت آن پادشاهی مشروطه و پادشاه کنونی آن ملک عبدالله دوم است. واحد پول اردن دینار اردن میباشد.
مردمان نَبَطی از هزارههای یکم و دوم پیش از میلاد در این منطقه زندگی میکردند. کشور اردن در سال ۱۹۲۱ تأسیس شد و در سال ۱۹۲۲ به عنوان یک تحتالحمایه بریتانیا به رسمیت شناخته شد و در سال ۱۹۴۶ به استقلال رسید. نیمی از کشور اردن را صحرای عرب پوشانده ولی بخش غربی کشور در هلال حاصلخیز واقع شده و دارای زمینهای قابل کشت و همچنین جنگل است.
سکه 100 فلس پادشاهی اردن
جنس : نیکل تاریخ صدور: 1965
وزن : 12 گرم
فروخته شد
سکه 100 فلس حسین بن طلال
جنس : نیکل تاریخ صدور: 1975
وزن : 12 گرم
فروخته شد
سکه 10 فلس حسین بن طلال
جنس : نیکل تاریخ صدور: 1989
وزن : 6 گرم
فروخته شد
سکه 1/4 دینار حسین بن طلال
جنس : برنز تاریخ صدور: 1996
وزن : 7 گرم
فروخته شد
موضوعات مرتبط: سکه های خارجیخرید و فروش
سکه های 500 و 50 ارمنستان
جنس : نیکل تاریخ صدور: 2000
وزن به ترتیب:
فروخته شد
سکه های 2 یونان
جنس : برنز تاریخ صدور: 2000
وزن به ترتیب:
فروخته شد
سکه های 2 و 5 دینار یو گسلاوی
جنس : نیکل تاریخ صدور: 2000
وزن به ترتیب:
فروخته شد
سکه های 3 و 1 دینار آذربایجان
جنس : مس تاریخ صدور: 2000
وزن به ترتیب:
فروخته شد
سکه های 50 قرشا و 5 فروش مصر
جنس : برنز تاریخ صدور: 2000
وزن به ترتیب:
فروخته شد
موضوعات مرتبط: سکه های خارجیخرید و فروشفروش سکه های مخلوط
اطلاعیه...!
مجموعه سکه های ترکیه
مدال های نقره شوروی
پک اندونزی و هند غربی
سکه های جهان
سکه های پروف همراه با قاب
سکه های پروف
پک های سکه 6
پک های سکه 5
سکه های نقره (9)
پک های سن مارینو
مدال های کمیاب خارجی
سکه های مبارک باد
سری سکه های کمیاب (3)
سکه های رنگی یادبودی
سکه های سری (72)
پک های سکه 4
سکه های سری (71)
سکه های خارجی کمیاب
سکه های جفت (8)
سکه های جفت (10)
مدال های سنگین وزن
سکه های نقره (8)
سکه های خارجی 43
سکه های خارجی 43
سکه های سری (69)
سکه های سری (68)
سکه های سری (67)